ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Peksimeti

Pravila ih je moja majka, pravi ih moja mama, pravim ih i ja...
Tako su divni, mekani, prozracni, savrseni. Dobri i za dorucak, a i veceru. Mozete ih jesti uz bilo koji mlijecni namaz, suhomesnati proizvod, ajvar, dzem, al meni od svega je najdrazi sam, bez icega!

500gr brasna
1 prasak za pecivo
1 kasikica soli
2 dcl jogurta
kisela voda

Izmijesati suhe sastojke, dodati jaja i jogurt, pa opet izmijesati. Po malo dodavati kisele vode dok tijesto ne bude mekano, ali ne ljepljivo.
Izraditi glatko tijesto rukama, formirati loptu, malo pouljiti i ostaviti 30min da tijesto odmori.
na pobrasnjenoj podlozi razvaljati tijesto na 1/2cm debljine, rezati na rombove i peci na ugrijanom ulju.

* Pazljivo s temperaturom, peksimeti jako brzo budu gotovi, a kratko im treba da izgore :)
   Sto je tijesto tanje, to su oni unutra vise suplji !(samo nemojte bas napraviti palacinku :) )

Uzivajte!


Do sljedeceg puta,
xo

Nema komentara:

Objavi komentar